Nieuws

Waarom video

Voor een goede dienstverlening zoek je steeds naar de juiste middelen om je boodschap over te brengen. Je wilt zo veel mogelijk mensen bereiken. En zo min mogelijk vragen oproepen. Dit kan met tekst, plaatjes en natuurlijk video.

In dit blog op het kennisplatform van GemeentenNL legt de gemeente Leusden uit waarom zij voor uitleg in een video heeft gekozen.

Meer weten? Of zou je graag een vrijblijvend gesprek met ons over video en dienstverlening willen hebben? Mail ons of kijk eerst bij video voor meer informatie.

Leusden kiest voor de videocommunity

Het viel de medewerkers van de gemeente Leusden op dat er vaak uitval was bij de online melding van een voorgenomen huwelijk of partnerschap. Bijvoorbeeld omdat 1 van de 2 partners niet in Nederland geboren is.

Hoe los je dat op? Leusden heeft gekozen voor een video uit de Allegra Media videocommunity. Hierin zie je een heldere uitleg hoe je de melding doet. En dat je gewoon kan bellen als het niet lukt. Of als het formulier stopt omdat je niet in Nederland geboren bent.

Dit past goed binnen het beleid van de gemeente. Zelf zeggen ze hierover: “Wij willen helder en begrijpelijk communiceren met inwoners. Met de animatievideo’s maken we een volgende stap. We hopen dat inwoners sneller de weg vinden om zaken met de gemeente Leusden te regelen.”

Het kan niet anders dan dat er nu veel getrouwd gaat worden in Leusden dit jaar:-) Bekijk de video snel op de website van de gemeente.

Denk mee met de community

Op een snelle manier je inwoners vertellen over onderwerpen uit het sociaal domein? In 2020 hebben we 3 nieuwe video’s gepland. Deze maken we natuurlijk samen met jullie. Heb je zelf ook een idee voor een onderwerp? Laat het ons weten! Jouw idee zetten wij dan samen met jou om in een leuke, korte video.

Ben je nog geen lid van de Allegra Media video community? Ook dan nodigen we je van harte uit om je ideeën met ons te bespreken. Kijk voor meer informatie op bij video.

Teasen met video

De oplossing binnen handbereik

Stel je voor, in het nieuwe jaar komen er weer vele aanvragen voor nieuwe evenementen binnen. Vaak mikt iedereen op hetzelfde weekend ergens aan het begin of het eind van de zomer. Daarom wil je dat iedereen op tijd zijn of haar plannen bij je meldt. Meestal staat daar een keurig stukje over op de website. Best frustrerend als ze de plannen voor een evenement dan 4 weken van te voren nog even komen melden. Te laat dus. Jij baalt en je klant is boos. En dat wil je niet. En dat terwijl de oplossing al binnen handbereik is. Hoe? Lees meer in ons blog op GemeentenNL.nl.

Up-to-date het nieuw jaar in

Er staan voor 1 januari weer veranderingen in wet- en regelgeving klaar. Bijvoorbeeld de Bbz en natuurlijk ook de prijzen van sommige producten en diensten. Zorg dat je je PDC op je website op tijd bijgewerkt hebt. Wil je ook up-to-date blijven dan helpen wij je graag. Bijvoorbeeld met onze redactieservice op maat. Ook als je hulp kunt gebruiken bij het verwerken van al die wijzigingen. Bel ons voor meer info en ga ook up-to-date het nieuwe jaar in!

Toffe bereikbaarheidssessie

Vandaag waren we in Nieuwegein voor een leuke bijeenkomst over de bereikbaarheid van de gemeente. De organisatie zorgde voor de geweldige aankleding en bijpassende hapjes en drankjes. Wij zorgden voor de content. De deelnemers, een dwarsdoorsnede uit de organisatie, waren unaniem enthousiast. Of dit vaker zo kon en of de vergaderzaal zo ingericht kon blijven. Wij hebben ervan genoten!

Super korte video

We hebben weer een nieuwe video! Een super korte versie over het tijdig aanvragen van evenementen. Dit is een belangrijk onderwerp op de contentkalender direct na de feestdagen. En deze video is perfect voor op je social media.

Hij staat klaar in de demo-omgeving van de Allegra Media video community. Werk je bij een gemeente en heb je al toegang? Kijk dan snel. Wil je meer wilt weten over hoe het werkt of meer filmpjes zien? Stuur ons een berichtje

Link in je video

Wil je je video op social media zetten? Dan is het handig als je aan het eind een snelle link hebt naar de website. Vaak werken social media met mp4. Of met een linkje vanaf YouTube of Vimeo. Wist je dat je je video in dat laatste geval heel simpel interactief kunt maken? Hier zie je een voorbeeld vanuit Vimeo. We vertellen je er graag meer over.

Wil je weten welke video’s we beschikbaar hebben? Kijk snel op onze videopagina.