Beginshot van de eikenprocessierupsvideo van Leusden

Bij gebruikerstesten kwam al naar voren. Met video bereik je een grotere groep inwoners. Bedenk maar zelf. Je hebt haast, kijkt op je telefoon of je hebt geen zin om te lezen. Kijken naar een korte leuke animatie waarbij je luistert naar de informatie kan dan net even aantrekkelijker zijn. Of je vindt de tekst op de website lang en ingewikkeld. Dan helpt het als je ondersteunend beeld ziet, terwijl je luistert en de ondertiteling leest.

Een mooi voorbeeld is de gemeente Leusden. Zij hebben een speciale informatiepagina over de eikenprocessierups. Hierop staat tekst én een video. Zo breiden ze hun bereik uit naar zoveel mogelijk mensen.

Leusden vergroot bereik door video op de website over de eikenprocessierups. Dit is een link naar deze website.
#

Comments are closed